Ons verhaal

Onze sociale missie

Wij zijn op missie om welzijn voor iedereen te verbeteren. En we denken groot, want we willen er alles aan doen om het leven voor mensen en gemeenschappen overal in de wereld net een beetje fijner te maken!
We zijn trots op onze samenwerking met organisaties die precies passen bij de principes van onze Japanse oprichter, de wetenschapper dr. Shirota. Hier zijn er alvast een paar!

Partnership met Buikbelang.

Yakult is partner van Buikbelang! 

Op 1 december heeft Piet Dekkers, Managing Director van Yakult Nederland BV, het Buikbelang partnership getekend. Buikbelang is opgericht door de Maag Lever Darm Stichting, Wageningen University & Research en het Universitair Medisch Centrum Groningen.

Voor Yakult is het partnership met Buikbelang een heel logische stap want sinds het eerste flesje werd geproduceerd in 1935 in Japan, ligt onze focus al op darmgezondheid.  Onze grondlegger Dr Shirota was een echte pionier en vond dat iedereen in de wereld moest weten over het belang van gezonde darmen.

We verheugen ons er enorm op om samen met alle andere partners bij te kunnen dragen aan het verkrijgen van inzichten in het darmmicrobioom die leiden tot meer gezondheid voor alle  voor alle Nederlanders.

Wat is Buikbelang? 

In onze buik bevindt zich het microbioom. Het is een verzameling van bacteriën, virussen, gisten en schimmels die je gezonder kunnen maken. Buikbelang gaat de onbenutte gezondheidskansen van het microbioom in kaart brengen en deze direct toepassen in de praktijk. Buikbelang is ervan overtuigd dat echte vernieuwing op gezondheidsgebied alleen tot stand komt als meerdere partijen slimmer samenwerken.

Buikbelang is een beweging die gezondheidswinst wil bereiken door bewustwording, onderzoek en gebruik van nieuwe toepassingen. Niet alleen in Nederland, maar ook daarbuiten. We willen meer begrijpen van het darmmicrobioom en de manieren die er zijn om hier gezonde invloed op uit te oefenen. Aan de ene kant om te voorkomen dat aandoeningen en ziekten ontstaan in en vanuit je darmen. En aan de andere kant om ziekten beter te behandelen en klachten te verminderen.

Het Yakult bos en Treedom.

Het Yakult-bos en Treedom

Samen met Treedom gaan we 10.000 bomen planten! Treedom is een internationaal platform dat bomen en bossen plant om de aarde groener te maken en ontbossing tegen te gaan. Tot nu toe hebben ze al zo`n drie miljoen bomen geplant met de hulp van 100.000 boeren uit 17 landen waaronder Kenia, Columbia, Guatemala en Kameroen. En we zijn er trots op dat wij nu ook meedoen!

Onze sociale pioniers, Yakult lady.

Onze sociale pioniers

In 1963 zet dr. Shirota het allereerste Yakult Ladies programma op. Een optimale combinatie, want zo kregen vrouwen de unieke kans om te werken en kwam er een netwerk voor de dagelijkse bezorging van onze kleine flesjes. Nu hebben we wereldwijd meer dan 80.000 Yakult Ladies die onze klanten bezoeken en elke dag helpen onze missie te vervullen.

En het Yakult Ladies programma is zoveel meer dan alleen flesjes bezorgen. Onze Yakult Ladies hebben ook een heel belangrijke rol in de samenleving. In 2020 bezochten ze bijvoorbeeld al meer dan 37.000 alleenstaande ouderen in Japan en ze werken zelfs mee aan het voorkomen van criminaliteit in samenwerking met de politie en de lokale overheid. Zo helpen ze buurten veilig te houden. Nu werken er ongeveer 45.000 Yakult Ladies in Japan. Elke Yakult Lady is persoonlijk bekend in haar wijk!

Ga mee op pad met Yakult Lady Yuki.

Yakult Lady Yuki.

Ontdek hier nog meer samenwerking

 

Maar we zijn er nog niet! Yakult is er trots op ook deze stichtingen, organisaties en activiteiten te ondersteunen:
Japan Festival, o.a. in samenwerking met de gemeente Amstelveen
PDS Belangenvereniging
Stichting Darmgezondheid
Maag Lever Darm Stichting