
Recepten
Bananenbrood met gepocheerde peer, appelmoes en Yakult
Met dit heerlijke ontbijtrecept van foodblogger Stella©, begin je de dag extra feestelijk. Voor Stella is eten de basis voor een goede kwaliteit van leven! Speciaal voor ons heeft ze ontbijtrecepten gemaakt met Yakult. Zoals dit heerlijke bananenbrood met gepocheerde peer, appelmoes en Yakult.

Wil je meer weten van Stella, volg dan haar blog.
8 personen
2 uur
Ingrediënten:
- 200 g boekweitmeel
- 2 rijpe bananen
- 2 geraspte appels
- 2 eieren
- 1 zakje (1 theelepel) bakpoeder
- Gepocheerde peren: 4 peren, 4 eetlepels citroensap, 3 eetlepels honing, 1 kaneelstokje & 1 vanillestokje
- Appelmoes: 2 appels, 1 theelepel citroensap, 1 flesje Yakult, 1 theelepel maïzena
- Serveren: verse aardbeien en citroenschil
Wat heb je nodig
- oven
- staafmixer
- steelpan
Bereiding:
- 1 Schil de peren en dompel ze in water in een middelgrote steelpan.
- 2 Voeg alle andere ingrediënten (citroensap, honing, kaneel- en het vanillestokje) toe, breng aan de kook en laat ongeveer 40 minuten op middelhoog vuur sudderen.
- 3 Schil de appels voor de appelmoes, verwijder het klokhuis, snijd ze in stukjes en pureer met de staafmixer. Breng op smaak met Yakult Plus en citroensap. Als de appelmoes te vloeibaar is, meng er dan wat maïzena door.
- 4 Nu kan het bananenbrood worden gemaakt. Verwarm de oven voor op 180 °C. Prak de geschilde bananen met een vork in een grote kom en meng met de appelmoes en eieren.
- 5 Meng het boekweitmeel met de bakpoeder en bak het in een rechthoekige vorm 30 minuten in een voorverwarmde oven.
- 6 Zodra het bananenbrood is afgekoeld, kan het worden afgemaakt met de gepocheerde peren (in plakken), appelmoes, citroenschil en verse aardbeien.