Recepten

Late avond snack: ‘Een volkorencracker met pompoenhummus en cashewnoten’.

Voordat je aan je dienst begint, aan het einde van de avond, is het slim om een gezonde snack te nemen. Het is inmiddels al uren geleden dat je hebt gegeten en je hebt nog een hele dienst voor de boeg.

Elly Kaldenberg, Diëtist - Sanavis

2 porties

30 min

Ingrediënten:

  • 200 g pompoen in blokjes
  • 1 el olijfolie
  • 200 g kikkererwten (pot/blik)
  • 1 teentje knoflook
  • Sap van een halve citroen
  • 1 el sesampasta (tahin)
  • 0,5 tl paprikapoeder
  • Snufje chilipoeder
  • Snufje komijnpoeder
  • peper en zout
  • 1 volkoren cracker
  • 1 el ongezouten cashewnoten
  • staafmixer
  • oven

Bereiding:

  • 1 Verwarm de oven voor op 200 graden. Verdeel de pompoenblokjes op een bakplaat en sprenkel de olijfolie erover. Rooster de pompoen in ongeveer 20- 25 minuten gaar. Laat de pompoen afkoelen.
  • 2 Laat de kikkererwten uitlekken en vang een deel van het vocht op. Pureer de pompoen met de kikkererwten, knoflook, citroensap en sesampasta tot een gladde spread. Is de hummus te dik, roer er dan wat vocht van de kikkererwten door.
  • 3 Maak de hummus op smaak met paprikapoeder, chilipoeder, komijnpoeder, peper en eventueel zout.
  • 4 Besmeer een volkoren cracker royaal met pompoenhummus en strooi er wat cashewnoten op.
  • 5 Tip: Bewaar de overgebleven pompoenhummus, lekker op een wrap bij de lunch.