Recepten

Vanilleboekweitwafels met vers fruit, mascarponesaus met yakult en munt

Vanilleboekweitwafels met vers fruit, mascarponesaus met yakult en munt. Hier vindt u ons Yakult ontbijtrecept voor heerlijke boekweitwafels.

Wil je meer weten van Stella, volg dan haar blog.

6 personen

40 min

Boekweitwafels

  • 240 g boekweitmeel
  • ½ koffielepel bakpoeder
  • ½ koffielepel zeezout
  • 1 theelepel vanillepoeder
  • 3 eetlepels kokos suiker
  • 500 ml amandelmelk
  • 3 eieren, geel en wit gescheiden
  • 2 eetlepels gesmolten kokosolie

Icing

  • 250 g Mascarpone
  • Citroenrasp
  • 3 eetlepels kristalsuiker
  • 1 Yakult Plus
  • ½ Citroensap
  • Een snufje geraspte nootmuskaat
  • Vers fruit
  • Verse munt
  • Ahornsiroop
  • wafelijzer

Bereiding:

  • 1 Voor het glazuur wordt de mascarpone gemengd met de yoghurt, citroensap, citroenschil en yakult en apart gezet.
  • 2 Meng voor de wafels het boekweitmeel, bakpoeder, zeezout, vanillepoeder en kokossuiker in een grote kom.
  • 3 Voeg de amandelmelk, kokosolie en eidooier toe en meng goed.
  • 4 Klop in een middelgrote kom de eiwitten stijf en meng ze met het andere mengsel.
  • 5 Het wafelijzer kan worden verwarmd en ingevet met een beetje olie.
  • 6 Een pollepel (afhankelijk van de grootte van het wafelijzer) beslag wordt in het wafelijzer gegoten en de wafels worden ongeveer 2 minuten gebakken.
  • 7 Haal de wafel uit het wafelijzer en herhaal met het resterende mengsel.
  • 8 De wafels worden op een bord gelegd om te worden geserveerd, versierd met mascarpone, vers fruit en munt en licht gezoet met ahornsiroop.