Recepten

Citroen-ontbijtcake met Yakult

Met dit heerlijke ontbijtrecept van foodblogger Stella© begin je de dag extra feestelijk. Voor Stella is eten de basis voor een goede kwaliteit van leven! Speciaal voor ons heeft ze ontbijtrecepten gemaakt met Yakult. Zoals deze heerlijke citroen-ontbijtcake!

Wil je meer weten van Stella, volg dan haar blog.

10 personen

90 min

Ingrediënten:

  • 4 eieren
  • 190 g kristalsuiker
  • 150 ml olijfolie
  • 180 g crème fraîche
  • 3 citroenen
  • 2 theelepels citroensap
  • 380 g bloem
  • ½ theelepel bakpoeder (half zakje)
  • 1 snufje zout
  • Voor het glazuur: 80 g poedersuiker, 100 g roomkaas, 100 g boter (kamertemperatuur), ½ flesje Yakult.
  • oven
  • rasp

Bereiding:

  • 1 Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • 2 Rasp de schil van de (biologische) citroenen en pers een citroen uit.
  • 3 Klop de eieren met de suiker vijf minuten in een kom, voeg de olijfolie toe en roer alles tot een geheel.
  • 4 Voeg de crème fraîche, citroenschil en citroensap toe en roer door de bloem samen met het bakpoeder en een snufje zout.
  • 5 Vet de springvorm in en vul deze met het deeg. Bak het ongeveer 40 minuten in de voorverwarmde oven.
  • 6 Haal de cake uit de oven en laat hem afkoelen in de vorm. Maak nu het glazuur door alle ingrediënten samen te mengen. Zodra de cake is afgekoeld, kan het glazuur erover worden verspreid.