Recepten

Boekweit – bosbessenpannenkoekjes met ricotta en Yakult

Wat een zalige start van de dag! Deze bosbessenpannenkoekjes zijn echt een vrolijk en origineel feestje op je bord. Volg de instructies en smullen maar.

Wil je meer weten van Stella, volg dan haar blog.

4 personen

45 min

Ingrediënten:

  • 4 eieren, gescheiden
  • 200 ml amandelmelk
  • 120 g boekweitmeel
  • 1½ theelepel bakpoeder
  • ¼ theelepel zout
  • 1 kopje verse bosbessen
  • Bakolie
  • Glazuur: 200 g verse ricotta, 200 g Griekse yoghurt, 1 theelepel vanillesuiker, 80 g poedersuiker & 1 flesje Yakult
  • Serveer met: pure ahornsiroop & extra bosbessen
  • mixer
  • koekenpan

Bereiding:

  • 1 Roer de eierdooier, amandelmelk, boekweitmeel, bakpoeder en zeezout in een grote kom. Voeg de bosbessen toe en meng voorzichtig door elkaar. Klop het eiwit stijf in een middelgrote (vetvrije) kom en meng dit voorzichtig door het beslag.
  • 2 Zet de kom opzij en meng nu alle ingrediënten voor het glazuur. Zet dit weg in de koelkast totdat de pannenkoeken klaar zijn om te serveren.
  • 3 Verhit in een kleine pan ½ eetlepel olie op middelhoog vuur. Doe wat beslag in de pan en bak het ongeveer twee minuten. Draai de pannenkoek om met een spatel en bak deze twee minuten aan de andere kant. De pannenkoeken moeten goudbruin zijn. Herhaal met de volgende pannenkoek. Serveer de pannenkoeken met ahornsiroop, ricotta-suikerglazuur en verse bosbessen.