Recepten

Yakult-mascarpone partytaart

Met speculaasjes en Yakult! Wow. Deze originele mascarpone taart met Yakult en speculaas is echt een feestje! Verras je bezoek en smullen maarrrr.

12 porties

90 min exclusief 3 uur opstijven

Ingrediënten:

  • 175 g speculaasjes
  • 80 g boter
  • 2 citroenen (en eventueel nog 1 voor de garnering)
  • 6 witte gelatineblaadjes
  • 100 g suiker
  • ½ vanillestokje
  • 150 g slagroom
  • 250 g mascarpone
  • 1 doosje frambozen
  • 4 flesjes Yakult Plus
  • springvorm
  • rasp
  • mixer

Bereiding:

  • 1 Verkruimel de speculaasjes. Smelt de boter en giet dit bij de verkruimelde koekjes. Meng het door elkaar, doe het mengsel in de springvorm, druk het stevig aan en maak alles glad met de bolle kant van een lepel.
  • 2 Laat de gelatineblaadjes 5 minuten in koud water weken. Was een citroen en rasp de schil. Pers hierna de citroenen uit. Verhit het citroensap en de citroenrasp in een steelpan en voeg suiker toe. Als de suiker is opgelost, neem je de pan van het vuur. Knijp de gelatineblaadjes uit, roer ze door het warme citroensap en laat het vervolgens staan.
  • 3 Klop met een mixer de slagroom stijf. Roer in een andere kom de mascarpone los. Snijd een (half) vanillestokje open, haal met een mes het merg eruit en voeg dit aan de mascarpone toe. Voeg hierna ook al roerend de Yakult Plus en het citroenmengsel toe. Doe als laatste de slagroom erbij en meng het goed door elkaar.
  • 4 Verdeel het mengsel over de koekbodem en laat het minimaal 3 uur opstijven in de koelkast. Je kunt de taart versieren met wat koekkruimels, een beetje citroenrasp en frambozen.

Variatietips!

Neem (magere) kwark in plaats van mascarpone voor een minder calorierijke variant. Geen vanillestokje in huis? Vervang een deel van de suiker door vanillesuiker of voeg een theelepel vanille-aroma toe. Liever geen gelatine? Voeg agar agar als bindmiddel toe (bijvoorbeeld te koop bij de Natuurwinkel).