Welzijn

Tips van onze sportdiëtist!

Tips – Voor een fit en ontspannen leven!

Sporten en gevarieerd eten is goed voor lijf én geest. Lekker bezig zijn en je fit voelen, wie wil dat nou niet? Je gaat er niet alleen beter uitzien, maar krijgt vooral meer energie en zelfvertrouwen. Vind je het moeilijk om voldoende te bewegen en daarnaast goed te eten? Laat je dan inspireren door de handige tips van onze sportdiëtist Esther!

Tip 1. Kies jouw sport

Er zijn zoveel sporten. Kies je een sport die je leuk vindt, dan is de kans het grootst dat je het blijft doen. Weet je niet wat bij je past? Gewoon proberen en als het niks voor je is, kies dan iets anders. Bekijk hier alvast een paar sportfeitjes voor inspiratie!

 
Benen in een sport outfit met op de grond bananen en een bak havermout met aalbessen.

Tip 2. Niet vergeten te eten!

Ga je flink sporten, eet dan een paar uur van tevoren lekker koolhydraatrijk met bijvoorbeeld volkorenbrood, volkorenpasta, zilvervliesrijst, aardappelen of muesli. Een halfuur van tevoren kun je bijvoorbeeld nog een gezonde snack nemen zoals een banaan, rijswafel, fruitsmoothie of yoghurt met fruit. Drink ook voldoende en drink bij een lange training ook tussendoor. Zorg er in elk geval voor dat je niet uitdroogt.

Man lezend in de krant met een kopje in zijn hand.

Tip 3. Lekker loslaten

Voor je lichaam is het belangrijk om voldoende rust te nemen. Zo kun je herstellen na alle actie. Lekker chillen in de tuin met een boek, muziekluisteren of wandelen. Maak vooral voordat je gaat slapen je hoofd leeg. Doe ontspannings- of ademhalingsoefeningen en schrijf je gedachten bijvoorbeeld op en zet ze daarna van je af.