Eet je fit

Vitamine E

Wat is vitamine E? 

Je hebt een klein beetje van deze vitamine nodig om gezond te blijven. Vitamine E is een vetoplosbare vitamine om precies te zijn – dat betekent dat vetten deze vitamine helpen om opgenomen te worden in de darm. Heb je er te veel van binnen gekregen? Niks aan de hand, want dit voorraadje wordt gewoon opgeslagen in je vetweefsel en lever tot je het nodig hebt. Je hebt ze misschien niet zo vaak nodig als wateroplosbare vitaminen, maar je moet er wel altijd voldoende van hebben.

 

Wat doet vitamine E?

Vitamine E is een onmisbare voedingsstof voor je immuunsysteem. Het houdt je huid en ogen gezond en speelt een belangrijke rol bij de vorming van rode bloedcellen. Het is ook een antioxidant en helpt zo je cellen beschermen tegen oxidatieve schade. Top, vitamine E!

Waar zit vitamine E in?

Dit nuttige ingrediënt vind je in allerlei voedingsmiddelen. Plantaardige oliën, zoals zonnebloem-, koolzaad-, soja-, maïs-, en olijfolie zitten vol vitamine E, net als noten, zaden en tarwekiemen die we in (ontbijt)granen vinden. Kleine hoeveelheden vitamine E zitten ook in vlees, gevogelte en zuivelproducten. De aanbevolen hoeveelheid vitamine E per dag is 13 mg voor mannen en 11 mg voor vrouwen.

De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van vitamine E voor volwassenen is 13 mg voor mannen en 11 mg voor vrouwen

Ontdek meer