Jouw vragen

Heb je een specifieke vraag over Yakult? Bekijk hier onze veelgestelde vragen!

Wanneer en hoe vaak kan ik Yakult drinken?

Wanneer je maar wilt! Veel mensen drinken een flesje bij het ontbijt als onderdeel van hun dagelijkse routine. Maar het is helemaal aan jou 

Waarom zit er suiker in Yakult?

In ieder flesje Yakult Original zit 8,8 g, in Yakult Light zit 2,9 g en in Yakult Plus zit 2,7 g suiker.  Suiker speelt een belangrijke rol in het productieproces omdat onze bacteriën het nodig hebben als onderdeel van de fermentatie.  

Waar smaakt Yakult naar?

Onze smaakexperts zeggen dat Yakult een unieke en heerlijke mix is van zijdezachte citrus- en vanillearoma's. Dé perfecte manier om je dag te beginnen. Probeer en ontdek het zelf!  

Wat is het bezinksel onder in het flesje?

Dat is de magere melk die na het productieproces onder in het flesje bezinkt. Gewoon even schudden voor je het flesje open maakt.  

Kan ik Yakult drinken bij een antibioticakuur?

Ja, maar sommige antibiotica kunnen invloed hebben op de overleving van de L. casei Shirota bacteriën van Yakult. Daarom raden we aan Yakult twee uur vóór of ná het nemen van je antibiotica te drinken.  

Wat doet Yakult?

In Yakult zit een unieke bacteriestam waarvan wetenschappelijk bewezen is dat deze levend aankomt in de darmen. In ieder flesje zitten miljarden van deze L. casei Shirota bacteriën. De producten van Yakult hebben al meer dan 85 jaar wetenschappelijke ervaring. Weten wat er verder in een flesje Yakult zit? Bekijk hier de ingrediënten van Yakult.

Wat is het bijzondere van Yakult?

De L. casei Shirota bacteriën zijn bijzonder resistent tegen maag- en galsappen en zo kunnen ze de darmen levend bereiken. De meeste bacteriën die in gewone yoghurts zitten, kunnen dat niet.  

Wat doet vitamine E?

Vitamine E is een onmisbare voedingsstof die je immuunsysteem ondersteunt, je huid en je ogen helpt gezond te houden én een belangrijke rol speelt bij de vorming van rode bloedcellen. Het is ook een antioxidant die je cellen helpt zich te beschermen tegen oxidatieve schade. Ontdek hier meer over vitamine E.  

Wat doet vitamine C?

Vitamine C ondersteunt je immuunsysteem. Als antioxidant, helpt vitamine C ook je cellen zich te beschermen tegen oxidatieve stress. Vitamine C kunnen we zelf niet in ons lichaam opslaan, daarom is het goed om dagelijks voldoende vitamine C binnen te krijgen. Ontdek hier meer over vitamine C.

Zitten er zoetstoffen of aroma's in Yakult?

In Yakult Original zitten geen zoetstoffen. Yakult Light en Yakult Plus bevatten maltitolsiroop en steviolglycoside uit het blad van de steviaplant. In Yakult Original, Yakult Light en Yakult Plus zitten citrus- en vanillearoma's. En Yakult Light bevat ook een yoghurtaroma.  

Wat doet vitamine D?

Vitamine D ondersteunt de gezondheid van je botten, gebit en spieren door je lichaam te helpen met het efficiënt opnemen van calcium uit je voeding. En het reguleert ook de hoeveelheid calcium en fosfaat in je lichaam. Genoeg vitamine D binnenkrijgen, is ook heel belangrijk om je immuunsysteem soepel te laten werken. Ontdek hier meer over vitamine D

Kan ik Yakult in andere voedingsmiddelen gebruiken?

Jazeker, je kunt Yakult toevoegen aan ontbijtgranen, smoothies, milkshakes en aan allerlei andere koude voedingsmiddelen. Maar je kunt Yakult beter niet mengen met warm eten of drinken, omdat de L. casei Shirota bacteriën de hitte misschien niet overleven.  

Hoeveel cholesterol zit er in Yakult?

Yay! Goed nieuws! Er zit geen cholesterol in Yakult.   

Vanaf welke leeftijd kunnen kinderen Yakult drinken?

Zodra kinderen vaste en afwisselende voeding krijgen, kunnen ze ook Yakult drinken als onderdeel van hun dagelijkse routine.  

Kan ik Yakult drinken als ik diabetes heb?

Ja. Diabetici kunnen Yakult drinken als onderdeel van een gebalanceerde voeding. Elk flesje Yakult Original (rode dop) bevat 8,8 g suiker, in Yakult Light zit 2,9 g suiker en in Yakult Plus 2,7 g suiker. Het is goed hier rekening mee te houden in je totale koolhydratengebruik per dag.  

Zitten er gluten in Yakult?

Goed om te weten! Onze drie varianten – Yakult Original, Yakult Light en Yakult Plus zijn glutenvrij. Je vindt deze informatie ook op de verpakking.

Is Yakult geschikt voor vegetariërs?

Ja. Yakult past perfect bij vegetariërs.

Kan ik Yakult drinken als ik lactose-intolerantie heb?

In ieder flesje zit een heel klein beetje lactose (ongeveer 1 g), dus het zou geschikt kunnen zijn voor sommige mensen met lactose-intolerantie. Wil je zeker weten of het ook bij jou past, vraag dan je (huis)arts of gezondheidsprofessional.  

Kan ik Yakult drinken als ik allergisch of intolerant ben voor melk?

Nee. Omdat er koemelk in Yakult zit, kun je het helaas niet drinken als je een melkallergie of intolerantie hebt.  

Hoe vaak kan ik Yakult drinken?

We raden een flesje per dag aan, maar wil je er meer drinken dan is dat helemaal prima. Veel mensen nemen Yakult bij het ontbijt als onderdeel van hun dagelijkse routine. Kijk zelf wanneer jouw beste Yakult moment is!  

Past Yakult bij zwangeren of moeders die borstvoeding geven?

Ja. Yakult kan gedronken worden als onderdeel van je normale voeding als je zwanger bent of borstvoeding geeft. Heb je toch vragen, stel ze dan aan je (huis)arts of diëtist.    

Kan ik Yakult drinken als ik een notenallergie heb?

Ja! In Yakult zitten geen noten en het wordt geproduceerd in een notenvrije omgeving.  

Mag ik Yakult aan mijn huisdier geven?

Sommige baasjes geven Yakult aan hun huisdieren! Wij kunnen niks bedenken waarom het niet zou kunnen, maar check het anders even bij je dierenarts.  

Kan ik Yakult drinken als ik andere medicijnen gebruik dan antibiotica?

Voor zover wij weten, zijn er geen effecten van Yakult op medicijngebruik bekend. Check bij je (huis)arts of gezondheidsprofessional als je vragen hebt.  

Kan ik Yakult nog drinken na de uiterste houdbaarheidsdatum?

Wij garanderen de hoge kwaliteit van Yakult tot en met de uiterste houdbaarheidsdatum als het op de juiste manier bewaard wordt. Om de belangrijke producteigenschappen te blijven houden, moet Yakult in de koelkast bewaard worden op maximaal 6°C 

Is Yakult alleen in kleine flesjes te koop?

Ja, Yakult is te koop in flesjes van 65 ml. Dat heeft zowel een praktische als hygiënische reden. Een klein flesje is handig in gebruik. Een grote verpakking zou regelmatig een tijdje open blijven staan, waardoor er ook andere bacteriën bij kunnen komen.

Waar kan ik Yakult kopen op reis?

Yakult is in 40 landen en regio’s verkrijgbaar.

  • Europa: Nederland, België, Luxemburg, Duitsland, Groot-Brittannië, Ierland, Oostenrijk, Italië, Malta en Zwitserland. Yakult is ook verkrijgbaar in Spanje in Madrid en Barcelona, in Zweden in Stockholm, in Denemarken en in Frankrijk rondom Parijs in de grotere supermarkten.
  • Midden-Oosten: Verenigde Arabische Emiraten, Oman, Bahrein, Qatar, Koeweit
  • Azië: Japan, Taiwan, Brunei, China, de Filippijnen, Hong Kong, Indonesië, Korea, Maleisië, Singapore, Thailand, Vietnam, India
  • Zuid-Amerika: Brazilië, Uruguay
  • Midden-Amerika: Belize
  • Noord-Amerika: Verenigde Staten, Mexico, Canada
  • Oceanië: Australië, Nieuw-Zeeland

Wat is Yakult Original?

Yakult Original is een verrassend lekkere gefermenteerde zuiveldrank met de originele smaak. Ieder flesje Yakult Original bevat 20 miljard L. casei Shirota bacteriën per flesje. De melkzuurbacteriën van Yakult hebben een bijzondere eigenschap, ze komen namelijk levend in de darmen aan. Yakult past in een goede leefstijl en kan op elk moment van de dag gedronken worden.

Wat is Yakult Light?

Omdat smaken verschillen is er Yakult Light, een frisse gefermenteerde zuiveldrank met vitamine D & E én 20 miljard L. casei Shirota bacteriën per flesje. Yakult Light is minder zoet en bevat minder calorieën. De melkzuurbacteriën van Yakult hebben een bijzondere eigenschap, ze komen namelijk levend in de darmen aan. Yakult past in een goede leefstijl en kan op elk moment van de dag gedronken worden. Meer over vitamine D en vitamine E.

Is er verschil tussen Yakult Original, Yakult Light en Yakult Plus?

Yakult Original is de originele smaak. Yakult Light is minder zoet en bevat minder calorieën. Ook bevat Yakult Light vitamine D3 & E. Yakult Plus bevat ook vezels en vitamine C. Meer over de Yakult varianten.  

Kan ik meer dan een flesje per dag drinken?

Ja, Yakult is een voedingsmiddel. Meer flesjes per dag drinken, is prima.   

Wat zijn de ingrediënten van Yakult Original, Yakult Light of Yakult Plus?

Ingrediënten Yakult Original: water, magere melk, glucose-fructosesiroop, suiker, maltodextrine, aroma’s en L. casei Shirota bacteriën. Gekoeld bewaard bevat Yakult Original minimaal 30,7 miljard L. casei Shirota bacteriën per 100 ml. Ingrediënten Yakult Light: water, magere melk, zoetstof: maltitolsiroop, glucose-fructosesiroop, verdikkingsmiddel: polydextrose, aroma’s, zoetstof: steviolglycosiden (zoetstof van natuurlijke oorsprong), vitamine E, vitamine D en L. casei Shirota bacteriën. Yakult Light is glutenvrij. Gekoeld bewaard bevat Yakult Light minimaal 30,7 miljard L. casei Shirota bacteriën per 100 ml. Ingrediënten Yakult Plus: water, magere melk, zoetstof: maltitolsiroop, dextrine, glucose-fructosesiroop, aroma’s, vitamine C, zoetstof: steviolglycosiden (zoetstof van natuurlijke oorsprong) en L. casei Shirota bacteriën. Gekoeld bewaard bevat Yakult Plus minimaal 30,7 miljard L. casei Shirota bacteriën per 100 ml. Yakult Original, Yakult Light en Yakult Plus zijn glutenvrij. Kijk voor de voedingswaarden op de productpagina’s.

Bevat Yakult probiotica?

Ja. 

Wat is Yakult Plus?

Yakult Plus is een gefermenteerde zuiveldrank met een heerlijke smaak én met dat beetje extra. In ieder flesje Yakult Plus zitten 20 miljard unieke en vertrouwde L. casei Shirota bacteriën, plus vezels en vitamine C. De melkzuurbacteriën van Yakult hebben een bijzondere eigenschap, ze komen namelijk levend in de darmen aan. Yakult past in een goede leefstijl en kan op elk moment van de dag gedronken worden. Meer over vezels en vitamine C.    

Op welk moment kan ik het best Yakult drinken?

Op elk moment van de dag. Drink Yakult lekker koud uit de koelkast. 

Wat is de L. casei Shirota bacterie?

Het is een melkzuurbacterie die de darmen levend bereikt. Met de L. casei Shirota wordt veel onderzoek gedaan en is een van de best onderzochte bacteriestammen ter wereld.   

Zijn Yakult Original, Yakult Light en Yakult Plus glutenvrij?

Ja, allen zijn glutenvrij. 

Waar wordt Yakult geproduceerd?

De flesjes Yakult Original, Yakult Light en Yakult Plus die in Nederland en andere Europese landen worden verkocht, zijn geproduceerd in Almere. 

Staat je vraag er niet tussen?

Stel hem dan hier aan een van onze diëtisten.