Yakult Balance flesje met twee schaaltjes gevuld met een ovengegrilde appel-bessencrumble en een kaneelcrème en in ieder schaaltje een lepel.
Recepten

Yakult in de mix: Ovengegrilde appel-bessencrumble met kaneelcrème

Een herfstfeest voor je smaakpapillen! Deze ovengegrilde appel-bessencrumble met knapperige haver-amandel en romige kaneelcrème is vezelrijk én zit vol goede bacteriën. Perfect als ontbijt, tussendoortje of om mee te nemen. En extra leuk om te maken met je KitchenAid Mixer.

2 personen

60 min

Ingredients
Bereiding

Ingrediënten voor de crumble:

  • 2 middelgrote appels of peren (geschild, klokhuis verwijderd en in parten gesneden)
  • 150 g diepvriesbessen (bijv. blauwe bessen)
  • ½ tl gemalen kaneel
  • 100 gram suiker
  • ¼ tl gemalen kardemom
  • 1 tl honing (of agavesiroop)
  • 40 g fijne havervlokken
  • 30 g gemalen amandelen
  • 10 g rietsuiker
  • ½ tl gemalen vanille
  • 1 snufje zout
  • 25 g boter

Ingrediënten voor de Yakult-kaneelkwark:

  • 250 g magere kwark
  • 2 flesjes Yakult Balance
  • ½ tl gemalen kaneel
  • 2 ovenvaste vormpjes (ca. 8 cm doorsnede)
  • Boter om in te vetten
  • Mixer (optioneel)